TV info


2016: Fællesantenne anlægget er i februar blevet slukket, da CopyDan krævede dette.
Forklaring: Copydan har hidtil opkrævet en årlig afgift pr. beboer tilsluttet fællesantenne anlægget. Du kan læse mere om dette på deres hjemmeside: verdenstv.dk - det handler om at de på vegne af rettighedsejerne (Nabolandskanalerne og de øvrige Verdens TV-kanaler) opkræver et mindre beløb - det er antenneforeningen som skal opgøre antal tilslutninger og hvilke TV kanaler der er adgang til. Da vi ikke længere har/er en antenneforening, forlanger de at anlægget er slukket.

Praktiske løsninger/råd
Man kan benytte en almindelig stueantenne og stort set se de samme gratis kanaler som før kom via fællesantennen (se tabel "Digitale MPEG4 kanaler" nedenfor).
Det er lovligt i forhold til Coda/Verdenstv, da man kun skal betale til dem hvis der er mere end to tilslutninger:
"Ifølge ophavsretslovens § 35, stk. 2 skal ejere af anlæg, som har mere end to tilslutninger, betale vederlag til Verdens TV. Ifølge ophavsretsloven er det ejeren af anlægget, der skal betale til Verdens TV.

Kvaliteten er afhængig af hvordan man bor i forhold til de digitale sendere, og sikkert af antenne/kabel/stik og vejr.
Den nærmeste sender ligger på Lynetten, og de råd som står nedenfor om "tætte" stik og kabler gælder stadig.2015: vi har opsagt TV forbindelsen med Canal Digital fra den 31. december 2015.
Herefter er der ingen betaling via huslejen til fællesantenneanlægget/antenneforeningen.
Den enkelte beboer må fremover selv finde en TV løsning eller lade være.
Nedenstående beskrivelse gælder således ikke længere, men den får lov at stå der lidt da der er generelle råd som måske stadig kan bruges.


I din lejlighed er der et sæt tv og radio stik til fællesantenne anlægget. Der er også et sæt stik til Yousse, som du eventuelt kan vælge, hvis du vil betale hvad det nu koster hos dem.
Hvis du ikke kan tage DR1, DR2, DR Kultur, DR Ramasjang, DR Update og DR HD
Så er dit TV formentlig ikke i stand til at tage de moderne mpeg4 signaler. Dette problem kan så løses ved at købe en MPEG4 / DVB-T boks til formålet (eller et nyt fjernsyn) og så slutte den til dit TV. Foreningen har også her en boks som du kan låne for at teste om det løser dit problem. Boksen kan forbindes med dit TV enten via et HDMI kabel eller via et SCART kabel - foreningen har begge kabler med i test pakken. Du kan evt. låne foreningens MPEG4 boks hos varmemesteren (se nedenfor for kontaktinfo), og selv teste om det fungerer for dig.

Flere beboere har med succes købt en mindre SCART boks af mærket Clint (DVB-T modellen), som kan sættes direkte i TV'ets SCART indgang. Boksen kan købes for under 500 kr hos elgiganten, og fylder lidt mere end en pakke smøger.
Hvis du har grynede og/eller svage TV kanaler
Problem med dårlig modtagelse af kanalerne er for flere beboere blevet løst ved at erstatte ældre TV kabel med et dobbeltskærmet kabel med "HF-tætte" stik.
De gamle plastic stik og plastic forlængelser bør du erstatte af moderne HF tætte stik.
Du kan evt. låne foreningens tv kabel hos varmemesteren (se nedenfor for kontaktinfo) og selv teste om ikke det løser problemet før du investerer i et nyt kabel.

Eksempel på gammeldags utæt stik:

gammelt stik
Eksempel på moderne metal stik:
moderne metal stik
Hvis du har samlet to TV stik til et og så trukket det fra fællesantenne stikket vil det også kunne forringe signalet.

Kanaloversigt pr. 11/1-2012
Analoge kanaler Digitale MPEG4 kanaler:


MPEG2 forsvandt 9/1-2012

Kabler mv.
Hvis du har problemer og/eller skal købe kabler så læs lige først nogle gode råd her: http:/digitalt.tv

Boxer
Hvis du har eller anskaffer et privat Boxer abonnement er det helt for egen regning og risiko.

Andet
Prisen er pr. 1/10-2012 155,00 om måneden pr. lejlighed. Alle er obligatorisk med.
Hvis der skulle være en beboer som har et lille transportabelt fjernsyn at donere til varmemesteren ville det være en velkommen gave. Så kunne det komme med på "kvalitetsbesøg".


Fredag 3. februar
Eftermiddag, TV anlæg tunes, blokering af gratis kanaler og Boxer fjernes
Den forhåbentlig sidste justering af TV anlægget i denne omgang er nu udført. Der er ikke længere blokeret for nogle signaler.
Onsdag 18. januar
Eftermiddag, 15:00, TV2 virker igen.
Morgen: TV2 virker ikke. De øvrige analoge og digitale kanaler fungerer. En tv tekniker er på vej for at få det udbedret.
Tirsdag 17. januar 2012
TV signalet for de analoge kanaler er blevet forstærket således at kvaliteten af disse kanaler nu skulle være som før ombygningen.
11. januar 2012 kl. 16:15
Onsdag eftermiddag blev TV anlægget justeret endnu engang således at alle de digitale kanaler nu skulle virke efter hensigten (dvs. uden at falde ud og/eller fryse). Kanaler har så igen skiftet plads og du skal genindstille de digitale kanaler ved at sætte dit tv/ din tvboks til automatisk at finde dem.

NB TV2 er flyttet til et "højere" luftlag end hvor den lå igår - så kig efter den mellem de høje kanal numre (jeg fandt den f.eks. som kanal 115).
9 januar 2012 kl. 19:00
Mandag 9. januar blev vores TV anlæg ombygget, og forhåbentligt kan du nu finde de forventede TV kanaler ved at sætte tv / tvboks til automatisk at søge.
De nye mpeg4 signaler kan modtages af dem som har udstyret til dette. Dvs. et fjernsyn med indbygget DVB-T/MPEG-4 tuner eller en tilsvarende boks.
De analoge kanaler (undtagen DR og TV2) kan fortsat ses.
Se ovenfor for en komplet liste.